Afbeelding

Inspirationbook

3 Okt

Inspirationbook

Dit is mijn eigen inspiratieboekje. Als ik het boekje zie word ik zelf al weer geïnspireerd om nieuwe dingen te zoeken en om me heen te kijken. Eigenlijk is het een referentiekader met je eigen beelden netwerk, inspiraties en aantekeningen. In Japan zijn deze nieuwe boekjes ook al helemaal hip. Voorbeelden van blogs voor ideeën zijn: http://papa365.sunnyday.jp en http://bbtailor.exblog.jp/.
Tegenwoordig kun je gemakkelijk op verschillende manieren je informatie opslaan door bijvoorbeeld Pinterest en Evernote te gebruiken. Net als dit boekje is dat een handige manier om zelf dingen te bewaren, wat jij persoonlijk leuk vindt en wat jou identificeert. Omdat we tegenwoordig zoveel informatie krijgen via internet, tijdschriften, boeken en kranten worden we eigenlijk verplicht om alles te verzamelen en op te slaan omdat het anders niet teruggevonden kan worden.

Advertenties
Afbeelding

Winkelbeleving

3 Okt

Winkelbeleving

Op Oxford Street in Londen heb je enorm veel winkels. Hoe onderscheid je nou jezelf van andere winkels?! Dit vraagt erg veel creativiteit. Twaalf jonge designers kregen een eigen etalage om in te richten. Deze etalage van Selfridge’s die ingericht was door design duo Adam Towner en Katy Rosewarne viel mij gelijk op omdat het lijkt alsof er echt geleefd wordt, er zoveel staat dat je de tijd moet nemen om te kijken en het sfeer uitstraalt. Winkelen wordt steeds meer een beleving. Je moet wat te zien, te doen en te ervaren hebben. ‘Knuffelwinkels’ zijn hier een goed voorbeeld van zoals the darling in de 9straatjes. Dit zijn vaak wat kleinere winkels met een speciaal aanbod. Producten worden op andere manieren gepresenteerd of gecombineerd. Zo heb je bijvoorbeeld een winkel gecombineerd met een kapsalon, wordt er in een winkel ook zelf kleding gemaakt en kan je cupcakes eten. De meeste mensen die naar deze winkels komen hebben van te voren niet specifiek iets nodig. Ook websites onderscheiden zich van elkaar. Een goed voorbeeld van een website met belevenis is; viktor-rolf.com/, je komt daar als het ware een kamer in.

Afbeelding

Duurzaamheid op modegebied

3 Okt

Duurzaamheid op modegebied

Er worden steeds weer nieuwe dingen verzonnen om ook ‘sustainable’ te zijn in de mode. Zo begonnen merken met biologisch katoen te werken, goede doelen te steunen en er worden nieuwe grondstoffen zoals brandnetel verwerkt in kleding (http://www.netl.nl/shop-online/). Duurzaamheid wordt nu ook via Fashion week in Kopenhagen uitgedragen. Hier werd windenergie gebruikt om alle vijf de verdiepingen te voorzien van elektriciteit. Ook de Amsterdam Fashion week stimuleert merken om duurzame mode te blijven maken door middel van de Green Fashion Award. Merken moeten transparanter worden omdat de consument wilt weten hoe en onder welke omstandigheden de kleding is gemaakt. Ook de tweede kamer wilt transparantie in de productieketen nadat het rapport van ‘made in India’ uitwees dat de arbeidsomstandigheden nog steeds slecht zijn. Een manier om te ontdekken of jouw kledingstukken duurzaam zijn kan doormiddel van de mobiele kledingchecker van goedewaar.nl.

De volledig afbreekbare schoen is een collectie van OAT. Dit is een mooi voorbeeld van een project waar natuur en industrie bij elkaar komen. Je hoeft je schoenen nu niet meer weg te gooien maar kan ze gewoon in de tuin begraven!

Afbeelding

Waterlooplein

18 Sep

Waterlooplein

Een nostalgisch beeld zo, alle oude camera’s bij elkaar maar deze oude gebruiksvoorwerpen worden de nieuwe toekomst. The-impossible-project.com heeft een project opgestart om films voor in de oude polaroid camera’s weer nieuw te kunnen produceren. We willen de veiligheid, zekerheid, geborgenheid en het gemak van leven weer terug. Foto’s maken met een polaroid camera is bewust bezig zijn, het indrukken van het knop is opnieuw spannend geworden.